x

Oferte vacanta Sozopol

oferte de cazare la hoteluri pentru vacante in Sozopol bulgaria 2020

Despre vacanta in Sozopol, Bulgaria

Meniu/Filtre

Sozopol este o statiune de pe litoralul bulgaresc situata pe o mica peninsula stancoasa. Statiunea este renumita pentru plajele sale, centrul vechi si portul, care alcatuiesc un cadru romantic. In centrul vechi sunt case din secolul al XIX-lea cu o arhitectura deosebita din piatra si lemn, unele dintre ele fiind monumente nationale.

De ce Sozopol pentru urmatoarea vacanta in Bulgaria ?

Localizata la 34 km sud de Burgas, statiunea Sozopol este una dintre cele mai vechi asezari de pe coasta Marii Negre. Are doua plaje proprii si o plaja situata in imediata apropiere a ei. Intre orasul vechi si partea noua a statiunii se afla plaja centrala, usor accesibila, dar foarte ingusta si aglomerata. 

  • In partea noua a statiunii se afla plaja Harmani care este mai lata si mai lunga decat plaja centrala si are mici restaurante si terase in apropiere.
  • La 3 km nord de statiune, pe drumul catre Burgas, este cea de-a treia plaja, denumita Gold Fish, care apartine campingului cu acelasi nume si intrarea se face contra cost, dar este mult mai spatioasa decat plajele principale ale statiunii. Aici este o scoala de surf si sunt de asemenea mici restaurante.
  • Activitati: Statiunea pune accent pe relaxare, turistii putand alege unul dintre cele doua cinematografe, sau cafenelele care au acces la internet, sau se pot plimba in centrul vechi pentru a admira casele vechi si biserica veche fortificata. De asemenea in perioada 1-10 septembrie aici se organizeaza Festivalul de Arte Populare Apollonia (denumirea veche a statiunii).
  • Restaurante/baruri: Statiunea are numeroase restaurante cu specific traditional sau pescaresc, terase, cafenele, baruri. Cele mai renumite restaurante sunt cu o atmosfera rustica bulgareasca, The Mermaid, At Neptune, The Wall si By the Rocks.
  • Transport: In timpul verii este asigurat transport public si privat de la si catre Burgas si alte statiuni. Drumul de la Burgas catre Sozopol este foarte bun. Accesul autovehiculelor in centrul vechi al statiunii este limitat.

Imbinand activiatatile de litoral cu cele culturale, statiunea se adreseaza atat turistilor care vor sa se bucure de plaja cat si celor care vor sa afle lucruri noi si sa se relaxeze.


"Multumim dnei Mihaela Miu care ne-a fost mereu alaturi si ne-a facut cele mai bune recomandari, unde de fiecare data ne-a explicat avantajele si dezavantajele unui hotel! O agentie care se respecta si isi respecta clientii! Felicitari!!!"

- Mihaela, Economist, 36 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Litoral Bulgaria a obținut nota 8.26 pe baza a 14898 impresii.