Un resort frumos amplasat la intrarea în Obzor împreună cu ”fratele” Sunrise All Suites care este lângă drumul național, mai departe de plajă. Camerele sunt mari, curate, baia la fel, dotată cu un fel de cabină de duș cu pară în tavan și duș normal agățat de perete. Minibarul umplut la sosire cu apă plată, 2 doze de bere, 2 sucuri acidulate și 2 cutii cu suc neacidulat. Pe parcurs a mai fost completată apa plată. Curățenia a fost efectuată zilnic, lenjeria schimbată o dată în 5 zile, prosoapele doar dacă sunt lăsate pe jos în baie. Aerul condiționat funcționează foarte bine, dar atenție, nu funcționează cu ușa deschisă la balcon și chiar dacă închideți ușa nu pleacă automat, trebuie setat din nou manual.
Mâncarea este bine gătită și suficient de diversificată pentru toate gusturile, poate puțin repetitivă, mai ales dimineața, unde se găsesc ouă preparate în toate felurile, bacon la plită, cârnați, brânzeturi, salate, patiserie. La prânz și seara sunt două feluri de supe/ciorbe, în general una pe bază de legume, cealaltă cu carne. Am avut chiar și ciorbă de pește. Sunt 3-4 feluri de mâncare gătită și grătare cu diverse feluri de carne: porc, pui, frigărui, vită, cârnați de toate felurile nelipsiți, pește doar o singură dată în 5 zile. Sunt tot felul de garnituri care pot fi adăugate grătarului. Deserturi sunt de mai multe feluri, inclusiv baclavale, majoritatea fiind ok și la gust. Înghețată la discreție în mai multe sortimente. Băuturile sunt autohtone și sunt servite numai la pahar la barul din lobby sau la cel de la piscină și cu autoservire pentru bere și vin la restaurant. În general spirtoasele (whisky, rom, vodka) sunt ok, vinul, alb, roze și roșu cam acrișor, iar berea foarte slabă (un fel de beresuc, ca să parafrazez o reclamă în vogă). Băuturile răcoritoare sunt la dozator. La baruri se formează de multe ori coadă din cauza personalului insuficient. Personalul nu din cale-afară de amabil, dar nici nepoliticos, mai degrabă plictisit, mulți tineri. Hotelul are o piscină mare, frumoasă, cu intrare treptată, până la 1,40 m și o zonă cu 3 tobogane pentru copii, care funcționează cu program. La piscină există și o echipă de animație care organizează diferite activități (aquagym, zumba, volei pe plajă, seara disco pentru copii și diverse spectacole pentru adulți). Plaja privată, cu umbrele și șezlonguri, este la circa 150 de metri de hotel, accesul se face pe o alee cu scânduri, care nu sunt în cea mai bună stare (recomand papuci, am văzut mai multă lume, mai ales copii, agățându-se în acele scânduri și căzând). Plaja este frumoasă, cu nisip fin, curată, apa la fel, intrare lină în mare. Șezlongurile și umbrelele sunt așezate la suficientă depărtare unele de altele pentru respectarea distanțării fizice. În perioada sejurului, după aprecierea mea în hotel erau circa 80% români, restul bulgari și câteva alte naționalități. Și de aici să punctez și aspectele mai puțin plăcute.
Este primul hotel la care merg (și sunt multe, în mai multe țări), la care am fost nevoiți să ne sculăm cu noaptea în cap să mergem să ”rezervăm” șezlonguri pe PLAJĂ!, în timp ce la piscină era pustiu. La ora 8 de dimineață pe plajă mai aveai șanse infime să mai găsești ceva. Conaționalii noștri, veniți în general în grupuri mari, probabil că nu se simt bine dacă nu stau pe plajă ca sardelele, să se simtă ca la Eforie. Au aliniat 10-20 de șezlonguri unul lângă altul, după care încep să strige unii la alții dintr-un cap în altul, sau la copilul care este la 1 metru de ei, de parcă ar fi surzi. Hotelul nu are bar pe plajă, așa că trebuie parcurși cei 150 de metri dus-întors până la barul de la piscină pentru băuturi, înghețată sau produse fast-food.
Despre măsurile de prevenire a răspândirii SARS-COV2, ca și la noi, la fel și în Bulgaria sunt luate în glumă. Probabil de dragul salvării sezonului nu pun mare preț pe aceste măsuri. Sunt dozatoare cu dezinfectanți în lobby, la restaurant și baruri, la toalete, am văzut chiar și un nene cu un vermorel în spate pe plajă care teoretic ar fi trebuit să dezinfecteze șezlongurile, dar nu prea se întâmpla asta. La intrarea în restaurant, există în permanență pungi cu mănuși de unică folosință, pe care trebuia teoretic să le utilizezi când îți luai de mâncare.
Camera, în care am găsit 2 măști și 2 perechi de mănuși de unică folosință sigilate, nu sunt convins că a fost dezinfectată așa cum trebuie din acest punct de vedere. Personalul are măști sau viziere, dar le poartă ca și la noi, sub barbă sau doar pe gură (un băiat de la bar purta o vizieră la ceafă), mănuși nu am văzut decât la cei de la restaurant. Turiștii în marea lor majoritate nu cred că au auzit despre vreun virus care bântuie prin lume, aproape nimeni (români, bulgari sau alte naționalități) nu respectă niciun fel de reguli de prevenție. La restaurant sau la baruri nu se respectă o minimă distanțare recomandată, dacă s-a ridicat cineva de la o masă nu se dezinfectează (de cele mai multe ori a trebuit să ne ocupăm personal). Dacă la restaurant totuși majoritatea își pune măcar o mănușă de unică folosință pe mâini, la barul de la piscină unde există o vitrină cu înghețată și cornete nimeni nu folosește mănuși, copii și adulți deopotrivă își pun înghețată fără nicio măsură de protecție. Masca nu este un accesoriu indispensabil (cei care mai poartă sunt români și sunt priviți de ceilalți ca niște ciudați), la plajă am spus mai sus cum stau lucrurile. Păcat că oamenii își fac rău cu mâna lor.
Despre Obzor ca localitate nu am ce să spun, pentru că nu am ajuns să o vizităm, resortul fiind mai departe de centru. Există un mijloc de transport local care face legătura din oră în oră, până pe la 22,30 între hotel și centru, 1,5 leva de persoană.
Una peste alta, exceptând cele câteva aspecte negative, care nu țin neapărat de locația în sine, sejurul la Sunrise Blue Magic Resort a fost unul reușit, raportul calitate/preț este foarte bun, recomand.
Recomand Travelplanner:
Prompți și eficienți, este al doilea an de colaborare, anul trecut a fost o surpriză plăcută, așa că am apelat și anul acesta. Sper să colaborăm și pe viitor.
Poate că ar fi bine să faceți vizibilă perioada în care a fost postată impresia sau perioada sejurului, pentru ca cei care citesc să poată aprecia mai corect evoluția din punct de vedere al serviciilor pentru locația respectivă.